Forma zaliczenia - sprawdzenia osiągnięcia efektów kształcenia:
E - egzamin
Kod przedmiotu | Nazwa przedmiotu w języku polskim | ECTS | W | Ć | L | P | S | I | E-Learn. | Zal. | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Suma punktów 30.0 Suma godzin 447 | |||||||||||
05 05 0143 09 | Systemy zarządzania jakością | 2 | 20 | 10 | |||||||
05 05 0177 09 | Ochrona własności intelektualnej | 1 | 10 | 5 | |||||||
05 12 0045 09 | Aparatura w przemyśle kosmetycznym | 2 | 15 | 8 | |||||||
05 43 0039 09 | Surowce kosmetyczne | 6 | 60 | 30 | E | ||||||
05 43 0040 09 | Analiza surowców kosmetycznych i kosmetyków | 5 | 15 | 50 | 32 | ||||||
05 43 0041 09 | Technologia preparatów kosmetycznych 1 | 1 | 15 | 8 | |||||||
05 43 0043 09 | Immunologia i alergologia | 1 | 10 | 10 | 10 | ||||||
05 43 0044 09 | Fizykochemia form kosmetycznych | 1 | 20 | 10 | |||||||
05 43 0045 09 | Produkty zapachowe i podstawy perfumerii | 4 | 20 | 25 | 23 | E | |||||
05 43 0046 09 | Regulacje prawne obrotu kosmetykami | 1 | 7 | 8 | 8 | ||||||
05 43 0066 09 | Naturalne kosmetyki certyfikowane | 2 | 5 | 6 | 7 | ||||||
Przedmioty obieralne 1 | TK-IIst-inż.-stacjonarne-p.obieralne-s.1B (2020/21) | 1 | |||||||||
Przedmioty obieralne 2 | TK-IIst-inż.-stacjonarne-p.obieralne-s.1A (2020/21) | 3 |
Kod przedmiotu | Nazwa przedmiotu w języku polskim | ECTS | W | Ć | L | P | S | I | E-Learn. | Zal. |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
05 04 0070 09 | Podstawy mikrobiologii | 1 | 5 | 10 | 5 | |||||
05 15 0213 09 | Mikrobiota skóry człowieka i jej funkcje | 1 | 5 | 10 | 5 | |||||
05 15 0214 09 | Biofilmy bakteryjne w przemyśle kosmetycznym | 1 | 5 | 10 | 5 |
Kod przedmiotu | Nazwa przedmiotu w języku polskim | ECTS | W | Ć | L | P | S | I | E-Learn. | Zal. |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
05 15 0210 09 | Promieniowanie słoneczne - zalety, zagrożenia, zapobieganie | 1 | 10 | 5 | ||||||
05 15 0211 09 | Grzyby wielkoowocnikowe w kosmetykach i biotechnologii | 1 | 10 | 5 | ||||||
05 15 0212 09 | Olejki eteryczne | 1 | 10 | 5 | ||||||
05 43 0047 09 | Rośliny i ekstrakty w kosmetyce | 1 | 10 | 5 | ||||||
05 43 0048 09 | Biosurowce kosmetyczne | 1 | 10 | 5 | ||||||
05 43 0049 09 | Historia kosmetyki | 1 | 10 | 5 |
Kod przedmiotu | Nazwa przedmiotu w języku polskim | ECTS | W | Ć | L | P | S | I | E-Learn. | Zal. | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Suma punktów 30.0 Suma godzin 415 | |||||||||||
05 04 0071 09 | Mikrobiologia kosmetyków | 4 | 20 | 30 | 25 | E | |||||
05 05 0145 09 | Cosmetics business management (Zarządzanie biznesem kosmetycznym) | 4 | 20 | 15 | 10 | 20 | |||||
05 43 0050 09 | Technologia preparatów kosmetycznych 2 | 6 | 15 | 60 | 35 | E | |||||
05 43 0053 09 | Transfer technologii i komercjalizacja wyników badań | 1 | 10 | 5 | 8 | ||||||
05 43 0054 09 | Seminarium kierunkowe | 1 | 15 | 8 | |||||||
05 43 0055 09 | Praktyka zawodowa 1 | 5 | 20 | ||||||||
05 43 0065 09 | Projektowanie produktu kosmetycznego | 2 | 15 | 10 | 6 | ||||||
05 43 0067 09 | Kosmetyki kolorowe | 1 | 10 | 8 | 5 | ||||||
22 91 0630 10 | Język obcy do celów naukowych | 2 | 45 | ||||||||
Przedmioty obieralne 2 | TK-IIst-inż.-stacjonarne-p.obieralne-s.2 (2020/21) | 4 |
Kod przedmiotu | Nazwa przedmiotu w języku polskim | ECTS | W | Ć | L | P | S | I | E-Learn. | Zal. |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
05 04 0072 09 | Mikrobiologia w projektowaniu żywności i kosmetyków | 1 | 4 | 6 | 5 | |||||
05 15 0215 09 | Rola opakowań w kształtowaniu wizerunku producenta i produktu | 1 | 4 | 6 | 5 | |||||
05 15 0216 09 | Antyoksydanty w kosmetykach | 1 | 4 | 6 | 5 | |||||
05 15 0217 09 | Naturalne stabilizatory kosmetyków | 1 | 4 | 6 | 5 | |||||
05 43 0056 09 | Toksykologia kosmetyków | 1 | 4 | 6 | 5 | |||||
05 43 0057 09 | Nanomateriały w kosmetykach | 1 | 4 | 6 | 5 | |||||
05 43 0058 09 | Żywienie a stan skóry, włosów i paznokci | 1 | 4 | 6 | 5 | |||||
05 43 0059 09 | Kosmetyki pielęgnacyjne i ochronne do skóry wrażliwej i uszkodzonej | 1 | 4 | 6 | 5 | |||||
05 43 0060 09 | Grafika reklamowa w przemyśle kosmetycznym | 1 | 4 | 6 | 5 |
Kod przedmiotu | Nazwa przedmiotu w języku polskim | ECTS | W | Ć | L | P | S | I | E-Learn. | Zal. | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Suma punktów 30.0 Suma godzin 160 | |||||||||||
05 43 0061 09 | Praktyka zawodowa 2 | 7 | 40 | ||||||||
05 43 0062 09 | Seminarium dyplomowe | 3 | 45 | 30 | E | ||||||
05 43 0063 09 | Praca dyplomowa | 20 | 15 | 30 |