Forma zaliczenia - sprawdzenia osiągnięcia efektów kształcenia:
E - egzamin
Kod przedmiotu | Nazwa przedmiotu w języku polskim | ECTS | W | Ć | L | P | S | I | E-Learn. | Zal. | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Suma punktów 30.0 Suma godzin 304 | |||||||||||
05 01 0049 07 | Matematyka stosowana | 4 | 10 | 30 | 20 | ||||||
05 02 0034 07 | Fizyka | 2 | 5 | 10 | 10 | ||||||
05 03 0144 07 | Laboratorium podstaw chemii kosmetycznej | 3 | 30 | 15 | |||||||
05 04 0069 07 | Mikrobiologia ogólna | 6 | 15 | 20 | 20 | E | |||||
05 11 0055 07 | Obliczenia inżynierskie z zastosowaniem arkusza kalkulacyjnego | 2 | 12 | 6 | |||||||
05 12 0051 07 | Aparatura i procesy jednostkowe | 5 | 15 | 10 | 15 | E | |||||
05 12 0052 07 | Podstawy projektowania technicznego | 2 | 5 | 10 | 8 | ||||||
05 13 0079 07 | Pomiary i automatyka | 3 | 10 | 15 | 13 | ||||||
Przedmioty obieralne 1 | TK-IIst-lic.-stacjonarne-p.obieralne-s.1 (2020/21) | 3 |
Kod przedmiotu | Nazwa przedmiotu w języku polskim | ECTS | W | Ć | L | P | S | I | E-Learn. | Zal. |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
05 03 0145 07 | Chemia | 3 | 15 | 15 | 15 | |||||
05 03 0165 07 | Chemistry (Chemia) | 3 | 15 | 15 | 15 |
Kod przedmiotu | Nazwa przedmiotu w języku polskim | ECTS | W | Ć | L | P | S | I | E-Learn. | Zal. | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Suma punktów 30.0 Suma godzin 447 | |||||||||||
05 05 0143 07 | Systemy zarządzania jakością | 2 | 20 | 10 | |||||||
05 05 0177 07 | Ochrona własności intelektualnej | 1 | 10 | 5 | |||||||
05 12 0045 07 | Aparatura w przemyśle kosmetycznym | 2 | 15 | 8 | |||||||
05 43 0039 07 | Surowce kosmetyczne | 6 | 60 | 30 | E | ||||||
05 43 0040 07 | Analiza surowców kosmetycznych i kosmetyków | 5 | 15 | 50 | 32 | ||||||
05 43 0041 07 | Technologia preparatów kosmetycznych 1 | 1 | 15 | 8 | |||||||
05 43 0043 07 | Immunologia i alergologia | 1 | 10 | 10 | 10 | ||||||
05 43 0044 07 | Fizykochemia form kosmetycznych | 1 | 20 | 10 | |||||||
05 43 0045 07 | Produkty zapachowe i podstawy perfumerii | 4 | 20 | 25 | 23 | E | |||||
05 43 0046 07 | Regulacje prawne obrotu kosmetykami | 1 | 7 | 8 | 8 | ||||||
05 43 0066 07 | Naturalne kosmetyki certyfikowane | 2 | 5 | 6 | 7 | ||||||
Przedmioty obieralne 1 | TK-IIst-lic.-stacjonarne-p.obieralne-s.2B (2020/21) | 1 | |||||||||
Przedmioty obieralne 2 | TK-IIst-lic.-stacjonarne-p.obieralne-s.2A (2020/21) | 3 |
Kod przedmiotu | Nazwa przedmiotu w języku polskim | ECTS | W | Ć | L | P | S | I | E-Learn. | Zal. |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
05 04 0070 07 | Podstawy mikrobiologii | 1 | 5 | 10 | 5 | |||||
05 15 0213 07 | Mikrobiota skóry człowieka i jej funkcje | 1 | 5 | 10 | 5 | |||||
05 15 0214 07 | Biofilmy bakteryjne w przemyśle kosmetycznym | 1 | 5 | 10 | 5 |
Kod przedmiotu | Nazwa przedmiotu w języku polskim | ECTS | W | Ć | L | P | S | I | E-Learn. | Zal. |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
05 15 0210 07 | Promieniowanie słoneczne - zalety, zagrożenia, zapobieganie | 1 | 10 | 5 | ||||||
05 15 0211 07 | Grzyby wielkoowocnikowe w kosmetykach i biotechnologii | 1 | 10 | 5 | ||||||
05 15 0212 07 | Olejki eteryczne | 1 | 10 | 5 | ||||||
05 43 0047 07 | Rośliny i ekstrakty w kosmetyce | 1 | 10 | 5 | ||||||
05 43 0048 07 | Biosurowce kosmetyczne | 1 | 10 | 5 | ||||||
05 43 0049 07 | Historia kosmetyki | 1 | 10 | 5 |
Kod przedmiotu | Nazwa przedmiotu w języku polskim | ECTS | W | Ć | L | P | S | I | E-Learn. | Zal. | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Suma punktów 30.0 Suma godzin 415 | |||||||||||
05 04 0071 07 | Mikrobiologia kosmetyków | 4 | 20 | 30 | 25 | E | |||||
05 05 0145 07 | Cosmetics business management (Zarządzanie biznesem kosmetycznym) | 4 | 20 | 15 | 10 | 20 | |||||
05 43 0050 07 | Technologia preparatów kosmetycznych 2 | 6 | 15 | 60 | 35 | E | |||||
05 43 0053 07 | Transfer technologii i komercjalizacja wyników badań | 1 | 10 | 5 | 8 | ||||||
05 43 0054 07 | Seminarium kierunkowe | 1 | 15 | 8 | |||||||
05 43 0055 07 | Praktyka zawodowa 1 | 5 | 20 | ||||||||
05 43 0065 07 | Projektowanie produktu kosmetycznego | 2 | 15 | 10 | 6 | ||||||
05 43 0067 07 | Kosmetyki kolorowe | 1 | 10 | 8 | 5 | ||||||
22 91 0630 10 | Język obcy do celów naukowych | 2 | 45 | ||||||||
Przedmioty obieralne 2 | TK-IIst-lic.-stacj.-p.obieralne-s.3 (2020/21) | 4 |
Kod przedmiotu | Nazwa przedmiotu w języku polskim | ECTS | W | Ć | L | P | S | I | E-Learn. | Zal. |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
05 04 0072 07 | Mikrobiologia w projektowaniu żywności i kosmetyków | 1 | 4 | 6 | 5 | |||||
05 15 0215 07 | Rola opakowań w kształtowaniu wizerunku producenta i produktu | 1 | 4 | 6 | 5 | |||||
05 15 0216 07 | Antyoksydanty w kosmetykach | 1 | 4 | 6 | 5 | |||||
05 15 0217 07 | Naturalne stabilizatory kosmetyków | 1 | 4 | 6 | 5 | |||||
05 43 0056 07 | Toksykologia kosmetyków | 1 | 4 | 6 | 5 | |||||
05 43 0057 07 | Nanomateriały w kosmetykach | 1 | 4 | 6 | 5 | |||||
05 43 0058 07 | Żywienie a stan skóry, włosów i paznokci | 1 | 4 | 6 | 5 | |||||
05 43 0059 07 | Kosmetyki pielęgnacyjne i ochronne do skóry wrażliwej i uszkodzonej | 1 | 4 | 6 | 5 | |||||
05 43 0060 07 | Grafika reklamowa w przemyśle kosmetycznym | 1 | 4 | 6 | 5 |
Kod przedmiotu | Nazwa przedmiotu w języku polskim | ECTS | W | Ć | L | P | S | I | E-Learn. | Zal. | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Suma punktów 30.0 Suma godzin 160 | |||||||||||
05 43 0061 07 | Praktyka zawodowa 2 | 7 | 40 | ||||||||
05 43 0062 07 | Seminarium dyplomowe | 3 | 45 | 30 | E | ||||||
05 43 0063 07 | Praca dyplomowa | 20 | 15 | 30 |